MS ”Juanita” døpt i vakkert vårvær (video)

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I strålende solskinn tirsdag 20. mai ble byggenummer 361 fra Kleven døpt i Leirvik i Stord. Det var stor festivitas i Leirvik da PSV-en MS “Juanita” ble døpt av gudmor Unni Gjellesvik.

Det var et fantastisk oppmøte på nærmere 700 mennesker som hadde funnet veien til kaien i Leirvik og skipsdåp av Ship of the Year kandidaten. Seremonien ble åpnet ved Ståle Rasmussen, konsernsjef ved Kleven. Etter at gudmor Unni Gjellesvik fra Statoil knuste champagneflasken på første forsøk, strømmet den store folkemengden om bord på PSV-en. På menyen stod både musikk, kake og fiskesuppe når mannskapet inviterte til åpent skip.

– Vi er glade og stolte over å ha levert vårt andre fartøy til J.J. Ugland. Det er det første fartøyet med Salt design, og vi har store forventinger til at dette skal bli et godt skip for rederi og chartrer, uttale han til Skipsrevyen.

Fartøyet er av SALT 100 PSV design, og det første SALT designet som er levert.

Ståle Rasmussen roste det gode samarbeidet mellom verft, rederi J.J. Ugland og designselskap Salt Ship design.

– Vi er svært godt fornøyd med samarbeidet med J.J. Ugland, og vi håper at vi kan jobbe mer sammen i fremtiden, sa Ståle Rasmussen konsernsjef i Kleven til Skipsrevyen.

Også administrerende direktør i J.J. Ugland, Øysten Beisland, la vekt på det gode samarbeidet. J.J.Ugland har nylig definiert PSV-er som satsingsområde. Fra før har Ugland blant annet bulk-fartøy, shuttle-tankere, lektere og operasjon av taubåter.

– Ugland er et rederi med lange tradisjoner, og Salt Ship Design har jobbet målrettet. Sammen har det vært en kunnskapsrik og dedikert gjeng som har jobbet sammen for å realisere dette prosjektet, sa Rasmussen.

– Og så er det veldig artig med Ship of the Year nominasjonen, smiler han.

En tydelig stolt kaptein Tommy Antonsen var svært fornøyd med sin nye arbeidsplass. En leveringsforsinkelse på nærmere fire måneder så ikke ut til å ha gått ut over humøret. – I dag har vi all grunn til å være stolte, sa Antonsen. Han påpekte av mannskapet har fått en flott arbeidsplass, og at mannskapet er meget tilfreds.

– Fartøyet har så godt som ingen vibrasjon og støy, og vi har kun fått gode tilbakemeldinger, sa en svært fornøyd kaptein.

Direktør for prosjektutvikling i Salt Ship Design Johannes Eldøy trakk frem at fartøyet inneholder unike og nye løsninger.

– Vi har utviklet et helt nytt fremdriftssystem, med to kontraroterende propeller. Dessuten har ikke fartøyet mekanisk gir. Dette gjør at fartøyet vil ha en betydelig drivstoffreduksjon, uttalte han til Skipsrevyen.

– Det har vært en interessant og spennende prosjekt vi har jobbet intenst med de siste to årene, og vi er svært stolte i dag, avsluttet Eldøy.

MS ”Juanita” allerede vært operativt siden april, og gikk rett fra dåp til videre oppdrag for Statoil. Skipet er sikret en to års kontrakt med Statoil.