Arkivbilde: "Havila Favour" i dokk ved Orskov Yard. Foto Asle Strønen

Nye kontrakter i 2014: 1,5 mrd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fosnavåg-rederiet Havila Shipping har inngått kontrakt med Petrobas på fire år for PSVen “Havila Favour”. Det børsnoterte rederiet har allerede sikret seg kontrakter som gjør at man seiler mot 2015 og 2016 med et veldig godt utgangspunkt.

Havila har med denne avtalen så langt i 2014 inngått kontrakter for nærmere 1,5 milliarder kroner. Selskapet har nå en kontraktsmasse på fire milliarder kroner, samt to milliarder kroner i opsjoner.

Dagens avtale betyr at alle nye avtaler som inngås i 2014, 2015 og 2016 vil gi gode resultater for det 11 år gamle Fosnavåg-rederiet.

Fjorårets driftsresultat ble det beste i selskapets historie. Etter to kvartaler i 2014 ligger selskapet godt foran fjoråret. Allerede nå ligger 2015 og 2016 an til å kunne blir gode år for selskapet.

Adm.dir. Njål Sævik i Havila Shipping er fornøyd med at selskapet etter flere år med store investeringer i en ny og moderne flåte har begynt å høste resultater etter stor-satsningen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi sikrer oss lange og lønnsomme kontrakter i en turbulent tid i energimarkedet. Vi har de siste årene hatt noen viktige mål – hvorav ett av målene er å komme i posisjon til å utbetale utbytte til våre eiere. Slik det ligger an nå, ser det absolutt ut til at vi klarer det for 2014, sier Njål Sævik i en kommentar.