Palfinger med ny kontrakt

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Palfinger Marine entrer markedet for AKTIV HIV KOMPENSERTE offshore kraner

Palfinger Dreggen er stolt over å kunngjøre kontrakt for leveranse av en 100T aktiv hiv kompensert offshore kran til Norside. Kranen skal installeres om bord på Vestland Cygnus , et VS485 MKIII fartøy designet av Wärtsila skip design. Fartøyet ble levert fra Fjellstrand tidligere i år, men skal nå gjennomgå et ombyggingsprogram ved samme verft. Etter ombyggingen er fartøyet utstyrt med en boligmodul før å øke kapasiteten til 134 personer, en bølge kompensert gangvei og en 100T AHC kran.

Palfinger Marine`s spekter av AHC kraner er utviklet i tett samarbeid mellom Palfinger Dreggen og Norwegian Deck Machinery (NDM). NDM ble tidligere i år kjøpt opp av Palfinger Marine og deres erfaring og teknologi på AHC vinsjer er brukt i utviklingen av kranene.

Kranen som skal installeres om bord på Vestland Cygnus er en knekk arms kran med 100 tonns løftekapasitet, 100T på 12meter og 20T på 37meter. Hoved vinsjen blir levert med 1000 meter vaier, men er designet for å ta opp til 3000 meter. I tillegg til hoved vinsjen er kranen også utstyrt med en aktiv hiv kompensert hjelpevinsj, 10T på 40 meter, med 500 meter vaier.

Hovedfordelene med kranen er den store AHC ytelsen og det brukervennlige operatør grensesnittet. Kranen er designet med fokus på sikkerhet for last, utstyr, personell og omgivelsene og har systemer for både lagring og gjenvinning av energi. Kranen oppfyller alle krav til DNV 2.22 for et fartøy med kran notasjon. Kranen vil bli bygget og testet ved Palfinger Marine sin fabrikk i Gdynia, Polen og skal leveres til reder i september 2016.

Illustrasjon av Vestland Cygnus etter ombygging 

“Hovedårsaken til at vi valgte kranen fra Palfinger Marine er den lave vekten i kombinasjon med lavt tyngdepunkt som gjør det mulig å bruke en større kran enn det som er var planlagt i utgangspunktet. De gode tekniske løsningene i kombinasjon med pris og at selskapet hører hjemme i Bergen er grunnen til at vi til slutt endte opp med å signere kontrakten med Palfinger Dreggen“, sier Hans Martin Gravdal, reder og eier av Norside.

«Denne kontrakten er en veldig viktig milepæl for Palfinger Marine i arbeidet med å etablere seg i markedet for aktiv hiv kompenserte offshore kraner, og vi er veldig takknemlige for å bli valgt av Norside som leverandør til dette prosjektet. Kontrakten beviser at samarbeidet mellom Dreggen og NDM på utvikling av en rekke teknisk avanserte og kostnadseffektive aktiv hiv kompenserte kaner er en suksess» sier Halldor Rongve, daglig leder i Palfinger Dreggen.