Dette skipet får ny kran fra Molde. Foto: Motus

Kran-kontrakt åpner døren til det argentinske markedet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Molde-bedriften Motus Technology melder at de har signert kontrakt for leveranse av kran til en argentinsk fabrikktråler. 

Etter en tids samarbeid om å finne den best egnede kranmodellen har Motus Technology og det Usuhaia-baserte rederiet EstreMar S.A. signert kontrakt for leveranse til fabrikktråleren "Centurión del Antlántico".

- EstreMar setter høye krav til høy driftsregularitet og operasjonell sikkerhet for sine produkter noe som passer Motus godt i form av smart design og bruk av velkjente tekniske løsninger som tåler ekstreme forhold over tid, sier Kjell Åge Tangen, produktsjef i Motus i meldingen.

Til skipsrevyen.no opplyser salgssjef Ole Kristian Varhaugvik at leveransen gjelder en utskiftningskran, en Motus Marine Crane av typen MMC 100.

Døråpner til Argentina

De kommersielle betingelsene forblir mellom partene, men Varhaugvik siker at dette er en viktig kontrakt for selskapet.

- Det argentinske markedet er stort, og har mange skip med høy gjennomsnittsalder som trenger utskiftning av kraner og annet utstyr. Dette kan være en døråpner for oss inn i det markedet, sier Varhaugvik til skipsrevyen.no. 

Forberedelser og ingeniørarbeid starter umiddelbart, med sikte i løpet av første kvartal 2018, da skal Motus' egne servicemedarbeidere stå for installasjon av kranen ved kai i Usuhaia.