"Skandi Marstein" er den siste "gamle damen" i DOF-flåten. Arkivfoto

Nye DOF-kontrakter til 100 millioner kroner

Publisert

Selskaper i DOF-systemet i Austevoll har sikret seg beskjeftigelse for tre skip på kontrakter til en verdi av 100 millioner kroner for den faste delen av avtalene. Det er DOF Rederi AS og Waveney AS som har fått tre kontrakter. 

Det gjelder en 90 dagers fast kontrakt pluss 60 dagers opsjon med Saipem America Inc for brønnsimuleringsskipet M/S “Skandi Fjord” (Bahamas-flagg). Det blir oppstart i februar. M/S «Skandi Fjord» er på 3389 dwt, bygget i 1983 som plattformforsyningsskip og bygget om til brønnsimuleringsoppgaver i 1985.

Videre har NIS-registrerte M/S «Skandi Marstein» sikret seg oppdrag for CNR International (UK) Limited. Denne avtalen er ni måneder fast pluss ni måneders opsjoner. Kontrakten har oppstart i mars 2014. M/S «Skandi Marstein» er på  4.257 dw.tonn, bygget  i 1996 som M/S «Rem Therese»  og er av typen plattformforsyningsskip.

Det tredje DOF-skipet som er sikret oppdrag er plattformforsyningsskipet M/S «Skandi Waveney»  (Bahamas-flagg) som skal jobbe for nederlandske Peterson Den Helder BV. Kontrakten er fast i ett år med opsjoner for ytterligere ett + ett år. Oppstart er i mars 2014.

Skipet er bygget  i 2001, opprinnelig som M/S «Active Boy» for Ålesundsrederiet S. Ugelstad , tidligere tradisjonsrikt Oslorederi, som flyttet vestover. Skipet er på 3350 dw.tonn etter forlengelse under bygging.