Palfinger utvider produktporteføljen med komplette vinsjpakker. Foto: Palfinger Marine

Palfinger Marine kjøper opp Norwegian Deck Machinery

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med oppkjøpet av Norwegian Deck Machinery AS (NDM) utvider Palfinger Marine produktporteføljen sin med komplette vinsjpakker. NDM sin unike posisjon innen design og utvikling av vinsjer og håndteringsutstyr for både fartøys- og riggsegmentet vil bli en viktig suksessfaktor for konsernets fremtidsstrategi.

NDM, med hovedkontor på Os utenfor Bergen, har en imponerende produktportefølje innen vinsjer og håndteringsutstyr til både offshore fartøy og oljerigger. NDM er kjent for å levere kundetilpasset utstyr av høy kvalitet og har opparbeidet seg en betydelig anerkjennelse i markedet blant skipsdesignere, redere og verft gjennom sine 25 år i markedet.

Ved å integrere alle produktene fra NDM i sin eksisterende portefølje tar Palfinger Marine et steg fremover mot å bli en ledende leverandør av komplette dekksutstyrspakker. Palfinger Marines produkter består nå av offshore kraner, marine kraner, kraner for vind industrien, launch and recovery systemer, båter og vinsjer. Nye markeds segmenter blir nå enklere å komme inn på, samtidig som Palfinger Marine kan tilby attraktive pakkeløsninger til kunder med ulike krav til utstyr og tekniske løsninger.

Synergier innen salg, service og know-how

Utenfor Europa har Palfinger Marine salgskontorer i Singapore, Brasil og USA i tillegg til et godt utbygd globalt servicenettverk og flere fabrikker. Synergier innen salg, service, produksjon og know-how vil bli brukt for å utvikle Palfinger Marine sin utvidede produktportefølje videre. NDM kommer til å bli integrert inn i Palfingr Marine som forretningsenheten «winches» - vinsjer. «Winches» vil bli den sjette enheten ved siden av de fem eksisterende enhetene; Marine Cranes, Offshore Cranes, Launch and Recovery Systems, Boats og Wind Cranes.