Gudmor Emma Louise Burgess Opheim sammen med Ivar Gaute Kolltveit i Fjellstrand og Lars Christian Zøhner i World Marine Offshore. Foto: Vibeke Blich

Førsteklasses dåp i Bergen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg døper deg World Calima. Måtte hell og lykke følge deg og ditt mannskap på alle hav, sa gudmor Emma Louise Burgess Opheim, før hun på første forsøk knuste champagnen. Fartøyet blir utførlig presentert i Skipsrevyens desemberutgave.

I går ettermiddag ble World Calima døpt i Bergen. I all sin oransje prakt prydet fartøyet Bryggen i Bergen i går ettermiddag. Offshore wind-fartøyet er den andre servicetrimaranen av type WS 30 som leveres til det danske rederiet World Marine Offshore. Fra før har Fjellstrand også levert fire båter av typen WS 25.

Kontrakt om levering av seks windserver-fartøy til World Marine Offshore ble inngått i 2012.

Hensikten er at World Calima skal frakte ingeniører ut til vindmølleparker uten at de blir sjøsyke. World Marine Offshore har spesialisert seg på frakt av personell og utstyr til vindmølleparker offshore. Kombinasjonen av vannballast og skrogform (SWATH), gjør båtene mykere i bevegelsene, og gir lavere akselerasjoner.

- Disse fartøyene er designet for trygg tilgang til vindmøllene også i høy sjø. Designet er basert på flere års erfaring med raske ferger. World Marine Offshore har kommet med mange innspill til Fjellstrand underveis for å forsikre den beste løsningen blir valgt. Takk til alle som har bidratt til å få dette til, sier adm.dir. Ivar Gaute Kolltveit i Fjellstrand.

Alt ved innredningen i World Calima tyder på at komforten står i fokus. De 24 setene er myke og dype, og legger til rette for en førsteklasses båttur.

[gallery ids="14221,14222,14223,14224,14225,14226,14227"]

Se søsterskipet World Bora i Esbjerg i Danmark.