NDM CSS - lastsikringsystem for PSV fartøy

NDM har utviklet et lastsikringssystem for installasjon på PSV fartøy. Produktet, som har fått betegnelsen CSS (Cargo Securing System), kan både flytte last på dekk samt sikre lasten under transport.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Systemet er designet for å kunne tilpasses ethvert fartøy design og kan også relativt enklet ettermonteres på eksisterende fartøy. Med dette systemet ombord vil man kunne håndtere og sikre last ombord på fartøyene på en sikker og effektiv måte.

CSS systemet består av en rekke parallelle rammer på tvers av, og i hele skipsdekkets bredde. Hver ramme har to parallelle føringsspor med utenpåliggende styreskinner på toppen. I hvert av de langsgående sporene ligger to trekkstenger med innvendig tverrgående fangplater. I ene enden av trekkstengene er en hydraulisk sylinder, en på babord og en på styrbord side av dekk, slik at de to parallelle trekkstengene kan flytte last i hver sin retning og kun gir strekk i last retningen.

Oppå skinnegangen kan det monteres en eller flere sikringsvogner (en som standard) som kan trekkes mot styrbord eller babord, avhengig av hvilken vei de orienteres på når de monteres på føringen. På denne måten kan gods trekkes, rettes opp og låses fast. Det kan plasseres flere sikringvogner (securing carrier) på en og samme skinnegang.

Sikringsvognene som ikke er låst fast mot gods eller dekket kan enkelt tas av og på skinnegangen. Sikringsvognene er delt i to halvdeler som tres inn på føringsrammen fra hver sin side, trekkes mot hverandre og låses sammen med en låsearm.

Utskiftbare trykkputer settes på i fronten av sikringsvognene, tilpasset ulike typer dekkslast.

CSS systemet fra NDM gir mulighet for å sikre laster i alle posisjoner på dekk. Flere laster kan sikres på en og samme linje (ved bruk av flere sikrings vogner på samme linje).