Fra utdelingen på Nor-Shipping i dag.

FAR SAMSON valgt til Ship of the Year 2009

Subsea service-/konstruksjonsskipet FAR SAMSON, eiet av Farstad Construction AS, Ålesund og bygget ved STX Norway Offshore AS – Langsten, er valgt til Ship of the Year 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prisoverrekkelsen ble utført av Hans Majestet Kong Harald og statssekretær Rikke Lind. FAR SAMSON betegnes som det kraftigste offshore fartøyet er som bygget og beskrives som Multifunctional Plough/Tug/ Supply/Subsea Service Vessel.

Skipet er spesialdesignet for å taue en plog på havbunnen, ned mot 1000 meters dyp, flere hundre meter bak skipet. Til det trengs det enorme krefter. Med en slepekraft på 423 tonn, har FAR SAMSON satt ny uformell “verdensrekord”. En egen plog for tilbakefylling trekkes over i etterkant.
Mange av hovedprinsippene ved dagens nybygg er basert på erfaringene med operasjonen av FAR SOVEREIGN som har utført denne typen arbeid siden 1999. Den enorme trekkraften setter multifunksjonsfartøyet i stand til også å utføre konstruksjonsarbeid på ekstreme havdyp og andre krevende undervannsoperasjoner.
Fremdriftssystemet fra Rolls-Royce er en hybridløsning som kombinerer dieselelektrisk og mekanisk fremdrift. Hybridsystemet gir både økt fleksibilitet og reduksjon av drivstofforbruk og utslipp. Alle Rolls-Royce-motorene møter kravene til Clean Design, og har i tillegg katalysatorsystem som reduserer NOx-utslippene med 95%. Skipet tilfredsstiller DNVs strengeste klassekrav til Clean Design og har også NAUT OSV A og Comfort klasse.
Den prestisjetunge Ship of the Year-prisen er instituert av den norske skipsfartspublikasjonen SKIPSREVYEN. Det er leserne som nominerer kandidatene, men den endelige utvelgelsen foretas av en jury som består av utgiver og ansvarlig redaktør Asle B. Strønen, tidligere adm. dir. i Norges Rederiforbund Rolf Sæther og adm. dir. i salgs- og markedsorganisasjon Norske Skipsverft, Birger Skår.

Båtomtale av skipet.