Kartet viser hvor representanten mener en kanal bør bygges. Illustrasjon: Google Maps
Kartet viser hvor representanten mener en kanal bør bygges. Illustrasjon: Google Maps

Vil ha skipskanal gjennom Hopseidet på Nordkinn

Stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (FrP) har sendt et skriftlig spørsmål til fiskeri- og havminister Bjørn Skjæran (AP) om muligheten for å bygge en skipskanal gjennom Hopseidet på Nordkinn (bildet).

Publisert

Helt siden før andre verdenskrig har det vært planer om å lage en kanal som binder Laksefjorden og Tanafjorden over Hopseidet. I lys av den tragiske ulykken utenfor Slettnes fyr i begynnelsen av januar mener fiskere, fiskeriorganisasjoner, ordførere og regionrådene i området at de planene må hentes frem igjen og iverksettes.

- Tyskernes plan var rett og slett å sprenge og grave bort den biten av fast grunn som hindrer båter fra å komme seg over Hopseidet og mellom Tana og Laksefjorden, en strekning på under en kilometer – i tillegg til utdyping av farleden innerst mot land. Noen har også tatt til ordet for å etablere en båtvogn som man kan ta opp båtene med på den ene siden, for så å frakte de over land til den andre siden, men det vil da kun være aktuelt for de aller minste båtene, skriver Strifeldt i sitt spørsmål.

Brutal strekning

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk