TTS-ordrer for 160 mill.

Arkivfoto: Kjørerampe for adkomst til M/S “Tongala”, en av WW biltransportere.

TTS Group ASA har inngått flere nye kontrakt om leveranse av kraner, lasteadkomst- og annet skipsutstyr. Samlet ordreverdi er ca. 160 mill. kroner.

Viseadministrerende direktør Bjørn Olafsson sier til www.skipsrevyen.no at dette er de største ordrene hittil i år, men like før årsskiftet fikk konsernet noen ordrer på tilsammen rundt 450 millioner kroner.

– Hvor stor er samlet ordremasse per i dag?

– Det er børssensitive opplysninger som vi ikke kan opplyse om før årsregnskapet blir offentliggjort om ikke så lenge, sier Bjørn Olafsson.

De største kontraktene som nå er landet gjelder leveranse av lasteadkomst-utstyr til fire PCTC skip under bygging ved et sør-koreansk skipsverft og passasjer- og lasteadkomstutstyr til to cruise-skip under bygging ved et europeisk skipsverft. Leveransene vil finne sted henholdsvis i løpet av 2016-2017 og 2017-2019.

Den største kran-kontrakten er for en 40 tonn AHC (Active Heave Compensated) kran til China Merchants Heavy Industry i Shenzen. Leveransen, den tredje på rad til denne kunden, vil finne sted sent 2017.