SKAMEK skal levere fire gensets til Spania

SKAMEK Power (tidligere Skarbøvik Mekaniske) har nylig inngått kontrakt med verftet Factorias Vulcano i Vigo, Spania, for levering av fire General Electric diesel generatorsett. Kontraktsverdien er ca. NOK 42.000.000 pr. fartøy, og selskapet har opsjon på levering til ytterligere to fartøyer.

Kontrakten inkluderer inntil 12 General Electric 16V250 (diesel-elektrisk) generatorsett, hvert på 3,5 MW v/900 o/m, for tre LMG 400 OFV offshore innkvarteringsfartøy. Fartøyene er 125 meter lange og 25 meter brede og er bygget for det norske selskapet Polycrest i Stavanger.
De fire GE generatorsettene skal leveres ultimo 2008, mens leveransene til de to opsjonsfartøyene skal skje i løpet av 2009.
– Kontrakten bekrefter at vi er svært konkurransedyktige i dette markedet, både når det gjelder leveringstid, pris og kvalitet, sier visepresident, drift, Matts Holmstedt. SKAMEK Power er videre i ferd med å signere flere andre kontrakter av tilsvarende verdi for motorer til offshoreindustrien.
SKAMEK Power er autorisert distributør av General Electric medium speed dieselmotorer og er et hurtigvoksende selskap. Selskapet er en del av et verdensomspennende servicenettverk med reservedelslager som sikrer maks. 48 timers leveringstid. Dette inkluderer også kritiske komponenter. GE har levert mer enn 15.000 dieselmotorer over hele verden. De tilbyr svært kort leveringstid både når det gjelder fremdriftsmotorer og generatorsett. GE motorer/generator-sett er meget pålitelige, driftsøkonomiske, de tåler lange serviceintervall og oppfyller de seneste utslippskravene, iflg. MARPOL, EPA tier II. De oppfyller også DNV’s Clean Design utslippskrav uten at det er behov for avgassbehandling, i følge Matts Holmstedt.
010SKAMEK2_102263522.jpg
Generatorsettene skal installeres i denne type skip, tre LMG 400 OFV offshore innkvarteringsfartøy, som er 125 meter lange og 25 meter brede og som bygges for det norske selskapet Polycrest i Stavanger.

DEL