Milliardkontrakter til shippingkjempen

Det er snakk om flerårige kontrakter med en verdensledende utstyrsprodusent og med en fremtredende bildistributør, skriver Wallenius Wilhelmsen i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

De har nylig signert betydelige kontrakter med en global produsent av anleggs- og gruveutstyr, samt en bildistributørene i Amerika.

Den flerårige fraktkontrakten med den navnløse produsenten av anleggs- og gruveutstyr har en varighet på tre år, pluss en to-års forlengelsesopsjon. 

Kontrakten er verdsatt til rundt 1 milliard dollar totalt, basert på forventede volumer over treårsperioden. 

De skriver at det er en viktig langsiktig partner, og at den fornyede avtalen startet i november 2023, med endrede priser i tråd med gjeldende markedsnivåer.

I tillegg signerte Wallenius Wilhelmsen nylig en flerårig fraktkontrakt med en av de største bildistributørene i Amerika. Kontrakten, som startet tidlig i 2024, er verdsatt til rundt 200 millioner dollar basert på forventede volumer over en toårsperiode. 

Begge kundenes avtaler inkluderer direkte støtte til Wallenius Wilhelmsens dekarboniseringsinitiativer, som bruk av biodrivstoff, tekniske og operasjonelle forbedringer av den eksisterende flåten, og utvikling av ny teknologi, skriver de i pressemeldingen. 

- For å fortsette vår positive start på 2024, styrker disse to betydningsfulle flerårige kontraktene våre eksisterende partnerskap med nøkkelkunder i høy- og tung- og bilsegmentene, og utvider forutsigbarheten for både kunden og Wallenius Wilhelmsen, sier Pia Synnerman, CCO i Wallenius Wilhelmsen.