«Fox Power»
«Fox Power»

Har levert sin andre båt til Samba Marin

«Fox Power» ble levert 21. august.

Det er den andre båten av designet P24C som selskapet leverer til Samba Marin på under et år, skriver de i en pressemelding. 

Progreen et selskap lokalisert på Fitjar i Vestland som både utvikler, bygger og leverer miljøvennlige service- og arbeidsbåter til blant annet havbruksmarkedet. 

Hoveddata:

Lengde: 24,3 m

Bredde: 13,2 m

Design: Progreen P24C

Generator: Nogva Scania

Gir/propell: Heimdal

Kraner: Palfinger

Vinsjer: MB Hydraulikk

Batteripakke: Corvus Orca

Fremdriftssystem: Smart Automation

Katamaranen, som har en lengde på 24,3 meter og en bredde på 13,2 meter, er designet av Progreen og bygget komplett ved NSS i Szczecin i Polen. Alt hovedutstyr på båten er levert av norske leverandører.

Ellers er båten utstyrt med blant annet Palfinger kraner fra Bergen Hydraulikk, dekksutstyr fra MB hydraulikk, Scania generatorsett fra Nogva og gir/propell fra Heimdal Nogva.

Fartøyet har 5 lugarer til 6 personer.

Den nye båten er utstyrt med en batteripakke på 716 kWh, landstrøm og Power Management System levert av Smart Automation.

 Den grønne profilen passer godt i Samba Marin sitt ønske om å fornye flåten med miljøvennlige fartøy, skriver de i pressemeldingen.

Samba Marin er et servicebåtrederi lokalisert på Lepsøy i Bjørnafjorden kommune i Vestland. De har en flåte med 9 servicebåter som blant annet leverer sjøtransport, dykkertjenester, havbunninspeksjon, ankerhåndtering og slep til aktører innen oppdrett, olje og gass, bygg og anlegg og privatpersoner.