Administrerende direktør for Norges Sjømatråd, Christian Chramer, under Ombordfrystkonferansen 2023.

Ombordfryst-konferansen slår nye rekorder

11. januar er det duket for Ombordfryst 2024 i Ålesund, der 430 konferansegjester skal delta.

Publisert

- Det har vært rekordinteresse for årets Ombordfryst, så vi har blitt nødt til å si nei til mange, sier arrangør Tove Sleipnes. 

Ombordfrystkonferansen blir arrangert 11. januar, av Sjømatrådet i samarbeid med Nordea og Fiskebåt. Konferansen finner sted i Ålesund, og omtales som en sentral og viktig møteplass for den havgående fiskeflåten. 

430 personer er påmeldt til årets konferanse, som raskt ble fullbooket. Programmet preges, i år som i fjor, av temaer som rammebetingelser, teknologi og marked. 

Streamingmuligheter

Det er konferansier Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i Fiskebåt, som skal åpne konferansen. Videre vil det følge et tettpakket program fra klokken 10.00 til 15.30, der blant annet statssekretær ved Nærings- og Fiskeridepartementet, Kristina Hansen, skal fortelle om rammebetingelser fra havflåten, mens administrerende direktør i Fiskebåt, Audun Maråk, skal snakke om næringens rammebetingelser.

Nina Jensen, CEO i REV Ocean, skal snakke om hva forsøpling i havet betyr og Leinebris presenterer framtidens linefartøy. 

Videre blir det blant annet holdt innlegg om fremtidens torsketråler mot 2030 og 2050, kortsiktige muligheter for økt verdiskapning, sosiale forhold for unge fiskere og rekefiske, før det til kvelden blir arrangert middag. 

Konferansen vil bli streamet.