– «Romantika» vil bli blant de fremste cruise-ferjene som trafikkerer norske farvann. Vi gleder oss til å vise fram skipet i Kristiansand, sier administrerende direktør i Holland Norway Lines, Bart Cunnen.

Nytt cruiseskip fra Sørlandet til Nederland

Fra april 2022 skal rederiet Holland Norway-lines seile fra Kristiansand og Eemshaven i Nederland tre dager i uka. «Romantika» har plass til 1500 passasjerer.

Publisert Sist oppdatert

– Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge, sier administrerende direktør i Holland Norway Lines, Bart Cunnen i en pressemelding. 

Det nye cruiseskipet «Romantika» skal reise mellom Kristiansand og Eemshaven i Nederland, og første seiling fra Kristiansand til Eemshaven er fredag 8. april, ved inngangen til påskeferien. 

700 lugarer 

Holland Norway Lines, som startet opp i 2020 og beskriver seg selv om et raskt voksende cruiseselskap. Holland Norway Lines, HNL, er den første direkte cruise-fergeforbindelsen mellom Nederland og Norge. 

HNL har inngått avtale med Tallink Grupp om leie av cruise-ferjen «Romantika». Det moderniserte skipet har 700 lugarer og vil frakte inntil 1500 passasjerer og 350 biler på hver overfart.

18 timer seiling

Seilingene vil ta 18 timer, med avgang fra Kristiansand tre dager i uken.

Om bord kan passasjerene velge mellom fem restauranter og fem barer, i tillegg til å handle i tax-free-butikken, få spabehandling, gå i badstue eller se et show i den store teatersalen. «Romantika» har også en konferanseavdeling med plass til flere hundre mennesker.

– «Romantika» vil bli blant de fremste cruise-ferjene som trafikkerer norske farvann. Vi gleder oss til å vise fram skipet i Kristiansand, sier Cunnen.