Nye marine-kontrakter til Scana

Illustrasjonsfoto
Scana Industrier ASA har gjennom datterselskapet Scana Volda AS inngått kontrakter på gear og propellsystemer med fjernstyring for levering til kinesiske verft.

Første leveranse består av fire reduksjonsgir til to spesialfartøy for oljevernberedskap til det kinesiske statsoljeselskapet CNOOC. Leveringene vil skje i 2010. Skipene skal bygges i Guangzhou.

Den andre leveransen omfatter to gear og propellanlegg for et ankerhåndteringsfartøy etter Havyard design for rederiet Sinopec. Leveringen vil skje i mars 2011 og skipet skal bygges ved Yuexin-verftet.

Kontraktene har en samlet verdi på ca. 30 MNOK. Scana har også inngått flere servicekontrakter som er viktige for aktiviteten fremover. Ordrene bidrar til å opprettholde et tilfredsstillende aktivitetsnivå i Volda dette året.

Scana venter at det marine markedet vil være krevende frem til 2011, med få nye kontraheringer og sterk konkurranse. Men disse kontraktene, samt at forespørsler om nye prosjekt er mer konkrete, tyder på en viss positiv utvikling.

DEL