Den nye hurtigbåten er på vei til Trondheim.

Nå kommer den splitter nye hurtigbåten til Trondheim

Fartøyet skal trafikkere sambandet 810 Trondheim - Vanvikan.

Publisert Sist oppdatert

MS «Mjølner» er bygget spesielt for dette sambandet, skriver Norled i en pressemelding. 

Det nye fartøyet har plass til 140 passasjerer,  har en luftig og moderne salong og selvbetjent kiosk.  Fartøyet er 28,2 meter langt, 9 meter bredt, og vil gå med samme hastighet som dagens fartøy.

I innkjøringsfasen vil hurtigbåten benytte dieselmotorer for fremdrift, men på sikt skal MS «Mjølner» gå elektrisk når den nye batteribytteroboten er på plass i Trondheim senere i år.

Fartøyet har en luftig og moderne salong og selvbetjent kiosk.

Elektrisk

MS «Mjølner» er det første av fire nye hurtigbåter som vil seile elektrisk i Trondheimsfjorden. De fire fartøyene sørger for å redusere CO2-utslippene med minst 50 prosent i forhold til de tidligere hurtigbåtene, skriver Norled. 

- Det er gledelig å få MS «Mjølner» på plass i Trondheim. Det er en flott og solid båt som vil tåle vær og vind i farvannet godt, bekrefter hurtigbåtsjef i Norled, Bjørn Egil Søndenå

God båt

Skipsfører Joakim Alexander Eide som har fulgt med fartøyet på byggetilsyn er enig.

- Vi får en veldig god båt. Det er en vesentlig oppgradering fra dagens fartøy både for mannskap og passasjerer. Vi vil nok merke betydelig bedre sjøegenskaper, mindre støy, god tilrettelegging i henhold universell utforming og ikke minst en moderne og fin arbeidsplass for mannskapet. Vi gleder oss til å ta i bruk MS «Mjølner» på sambandet når alt er klart.

Norskbygd

MS «Mjølner» er bygget at Oma Baatbyggeri på Stord. Katamaranen er bygget i sjøvannsbestandig aluminium, et byggemateriale som er 100 prosent resirkulerbart, går det fram i pressemeldingen. Konstruksjonsmaterialet er optimalt når en bygger hurtigbåter.

Fartøyet ankommer trolig Trondheim havn fredag ettermiddag eller kveld. I løpet av de kommende ukene vil det utføres testseilinger mellom Trondheim og Vanvikan før fartøyet går inn i ordinær rute.