Knut Arild Hareide.

Tar over Norges Rederiforbund

Han tiltrer etter planen stillingen 1. august. 

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Norges Rederiforbund at styret har ansatt Knut Arild Hareide som ny administrerende direktør. Hareide tar over stillingen til Harald Solberg, som blir ny administrerende direktør i Norsk Industri. 

Hareide går fra stillingen som direktør for Sjøfartsdirektoratet, en stilling han tiltrådte i 1. januar 2022. 

- Jeg gleder meg til å ta fatt på spennende utfordringer i Rederiforbundet. Skipsfarten og den maritime næringen er en verdensledende aktør som skaper verdier og arbeidsplasser langs hele kysten hver eneste dag. Jeg har blitt godt kjent med næringen gjennom jobben som Sjøfartsdirektør og ser veldig frem til å bidra i en næring som er fremoverlent og svært omstillingsdyktig med høye ambisjoner både når det gjelder dekarbonisering og digitalisering av næringen, sier Knut Arild Hareide. 

Styret i Rederiforbundet er svært glad for at Hareide har takket ja til jobben. 

- Hareide har en unik politisk kompetanse med lang fartstid fra Storting og regjering, og har gjennom erfaringen fra Sjøfartsdirektoratet også veldig god kjennskap til skipsfarten og den maritime næringen. Vi gleder oss til å samarbeide med Knut Arild Hareide for å sikre en fortsatt aktiv og god maritim politikk, sier Harald Fotland, President i Norges Rederiforbund. 

Hareide trer ut av rollen som sjøfartsdirektør umiddelbart og avdelingsdirektør Alf Tore Sørheim vil fungere fremover, skriver Regjeringen i en pressemelding. 

– Sjøfartsdirektoratet spiller en viktig rolle i arbeidet med å posisjonere Norge som en ledende sjøfartsnasjon. Knut Arild Hareide har ledet direktoratet trygt gjennom to år. Jeg vil takke ham for den gode jobben han har gjort, han har satt både digitalisering og økt sikkerhet på agendaen. Og jeg ønsker ham lykke til i den viktige jobben han skal ta over, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).