Skisse av Energy Subsea Construction Vessel

Myklebust skal bygge nytt for Rem Offshore

Rem Offshore og Myklebust Verft har signert kontrakt på bygging av et Energy Subsea Construction Vessel (ESCV) med 250 tonn kran.

Publisert

Fartøyet skal leveres i 2026 og vil være det første av sitt slag som kan utføre tyngre konstruksjonsarbeid innenfor både havvind og subsea med netto nullutslipp. 

Kontrakten inneholder også en opsjon på bygging av ytterligere ett fartøy. 

Skipsteknisk har designet en svært fleksibel plattform i tett samarbeid med rederi og verft. Nybygget er banebrytende og tar i bruk en rekke løsninger der energiforbruket nær halveres i forhold til sammenlignbar tonnasje i dagens marked, samt møter fremtidens krav til nullutslipp fra ende til ende. 

Fartøyet blir utrustet med dualfuel Methanol motorer i kombinasjon med batteripakker. Alt offshore løfteutstyr, inklusiv 250 T kranen er elektrisk og regenerer kraft til batteriene. Arbeidsdekket er på over 1400 m2, og fartøyet er også forberedt for installasjon av offshore gangvei til bruk innen havvind. 

- Dette er en merkedag for Rem Offshore. Vi bestiller vårt første netto nullutslippsfartøy og tar et stort steg inn i fremtiden. Vi gleder oss til å kunne tilby skipet i markedet, og er trygg på at våre kunder vil sette stor pris muligheten til mer effektive og bærekraftige operasjoner, sier Lars Conradi Andersen, CEO i Rem Offshore. 

F.v Åge Remøy, Styreleder Rem Offshore, Leiv Sindre Muren, CEO Myklebust Verft, Lars Conradi Andersen, CEO Rem Offshore og Roger P. Hauge, Salgssjef Myklebust Verft

Myklebust Verft har levert fartøy til Rem tidligere, og var et naturlig valg ifølge Conradi Andersen

- Vi kjenner Myklebust Verft godt, det er et kvalitetsverft som leverer skip av høy standard. Når de i tillegg er konkurransedyktige er det naturlig for oss å benytte den verdensledende maritime klyngen lokalt når vi skal fornye flåten vår. 

Myklebust Verft gleder seg over nytt prosjekt i ordreboka til lokal kunde.

- Vi er veldig glade for at Rem Offshore har valgt Myklebust Verft til bygging av dette miljøvennlige fartøyet. Dette oppdraget er en anerkjennelse til alle våre ansatte og den kvaliteten som Myklebust står for. Prosjektet vil i tillegg gi store positive ringvirkninger i vårt område, sier Leiv Sindre Muren, CEO i Myklebust Verft.