Even Aas er styreleder i Maritimt Forum. Han sitter også i konsernledelsen i Kongsberg

Dette er de fire nominerte til prisen Årets maritime kommune

Kåringen skjer i regi av Kystens Næringsliv og Maritimt Forum.

Publisert

De fire nominerte kommunene er: Bergen, Haugesund, Ulstein og Horten.

Kandidatene ble onsdag offentliggjort på et webinar i regi av Kystens Næringsliv

– Disse fire kommunene viser frem bredden i den maritime klyngen. Og der er vi i Norge unike. Vi er alene om å ha en komplett maritim verdikjede, sier Even Aas, konserndirektør i Kongsberg Gruppen og styreformann i Maritimt Forum.

Prisen deles ut under Arendalsuken 

Årets maritime kommune er en ny kåring i regi av Maritimt Forum og Kystens Næringsliv, med Kongsberg Gruppen, Kystrederiene, DNV, Maritime Bergen, Norges Rederiforbund, Gard og DNB som øvrige samarbeidspartnere.

Publikumsstemmene som avgis på Kystens.no legges sammen med vurderinger fra en fagjury før endelig vinner presenteres på arrangementet «Fullrigget for fremtiden» under Arendalsuken. 

Juryen består av Even Aas i Kongsberg Gruppen, Harald Solberg fra Rederiforbundet, Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide og ansvarlig redaktør Øystein Hage i Kystens Næringsliv.

Gode representanter for en samlet næring 

Bak nominasjonen ligger det en tydelig føring fra arrangørenes side: De fire nominerte har på ingen måte oppnådd suksess på egen hånd. I den maritime klyngen er samarbeid på tvers av bransjer og geografisk beliggenhet noe av det som har bygget verdiskaping over år.

Kandidatkommunene er dermed gode representanter for en samlet næring.

– I Norge våger vi å snakke sammen og diskutere egne løsninger. Det er noe av styrken. Det er slik vi driver innovasjon og utvikler stadig nye produkter, sier Aas.