Maritime Partner AS har signert kontrakt med Norwind Offshore.

Ny kontrakt mellom Maritime Partner og Norwind Offshore

Maritime Partner AS har signert kontrakt med Norwind Offshore for leveranse av arbeidsbåt og davit til deres nye Vard 4 19 design.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i en pressemelding fra Maritime Partner. I første omgang er arbeidsbåten knyttet opp mot servicefartøyet «Norwind Gale TBN» som bygges av Vard Group, for vindkraftindustrien.

Arbeidsbåten, en ALUSAFE 1250WF, er spesialbygget for transport av servicepersonell og gods fra servicefartøyet til vindturbinene.

Lokal forankring

Begge selskapene er lokalisert i Ålesund, i sentrum av den maritime klyngen på Sunnmøre.

- Her har vi nær tilgang til ekspertise på høyt nivå i et innovativt og ledende miljø innen offshoreteknologi. Framover er vårt ønske å være en sentral bidragsyter, bygge både den maritime klyngen og videreutvikle det lokale næringslivet, sier Roy Ove Standal, COO Norwind Offshore, i pressemeldingen.

Den nye arbeidsbåten ALUFSAFE 1250 WF er spesialbygget for transport av servicepersonell og gods.

Spesialtilpasset flåte

Fartøyene er spesialbygde og spesialiserte for å assistere overgangen til rene, bærekraftige energikilder.

- Vi ønsker å tilby de beste og mest effektive fartøyene, spesialbygget for å støtte driften av offshore vindparker, sier Standal.

Fortsetter «det grønne skiftet»

- Vi fortsetter overgang fra tradisjonell offshore satsing over til offshore vindkraft med denne kontrakten. Norwind Offshore er en kompetent kunde med betydelige ambisjoner innen vindkraft, det at de har valgt Maritime Partner som leverandør er vi svært stolte over. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet. Vi har jobbet målrettet inn mot dette viktige markedet i flere år nå og har opparbeidet oss gode referanser innenfor dette markedet, sier Henrik Myklebust, Vice President Sales, i Maritime Partner.

Både skrog og overbygg er produsert i delvis resirkulert aluminium som kan resirkuleres på nytt når båtens levetid er over.

- I tillegg er motorene som er installert av de mest miljøvennlige som er på markedet, fortsetter Myklebust.