Amerikanske USS «Carney» skyter ned raketter fra Houthi-militsen.

Lasteskip i fare for å synke etter angrep i Adenbukta

Lasteskipet «Rubymar» står i fare for å synke etter at fartøyet søndag ble angrepet av Houthi-bevegelsen i Adenbukta. Skipets besetningsmedlemmer rapporteres i god behold.

Opprørsgruppen Houthi-bevegelsen fra Jemen fortsetter å terrorisere internasjonal skipsfart i Rødehavet og Adenbukta, og søndag utover lasteskipet «Rubymar».

Ifølge UK Maritime Trade Operations ble «Rubymar», som seiler under Belizes flagg, men er registrert i Storbritannia, truffet av en eksplosjon utenfor kysten av Jemen søndag, hvoretter mannskapet valgte å forlate skipet.

Mandag morgen kom det ifølge nyhetsbyrået Reuters en uttalelse fra Houthi-bevegelsens talsperson for militære saker, som sier at lasteskipet nå står i fare for å synke, samtidig som det ble opplyst at mannskapet er i god behold.

Rakettangrep fra den Iran-støttede Houthi-bevegelsen har de siste månedene angrepet skip i Rødehavet og Adenbukta i et forsøk på å vise støtte til Palestina etter at krigen mellom Israel og terrororganisasjonen Hamas brøt ut.

Tidligere har blant annet containerskipet «Maersk Gibraltar» blitt forsøkt angrepet, og Danmark har satt inn fregatten «Iver Huitfeldt» i Rødehavet, hvor skipet bistår med å beskytte kommersiell trafikk i området.