A.P. Møller - Maersk

Oppjusterer forventningene betydelig

A.P. Møller-Maersk har hevet forventningene for inneværende regnskapsår med 3 milliarder dollar.

Publisert

Stigende fraktrater har fått A.P. Møller – Maersk for å heve forventningene til årsregnskapet for 2024. Dette står det i en kortfattet pressemelding fra det danske rederiet, der de opplyser at de nå regner med å tjene opp mot tre milliarder dollar, tilsvarende rundt 31,5 milliarder norske kroner.

Oppjusteringen av regnskapet kommer på bakgrunn av fortsatt høy etterspørsel på containermarkedet og forstyrrelser forårsaket av den pågående krisen i Rødehavet. I tillegg ser Maersk også tegn til ytterligere overbelastning ved havnene i spesielt Asia og Midtøsten, noe som kan føre til at fraktratene øker ytterligere.

Det er ikke mer enn en måned siden at Maersk offentliggjorde sitt regnskap for første kvartal 2023, hvor rederiet nådde en omsetning på 12,4 milliarder dollar og et nettoresultat på 208 millioner dollar. Også i den anledning hadde Houthi-bevegelsens angrep på skipsfarten i Rødehavet spilt en stor rolle i regnskapet.

I tillegg til den økte inntjeningen forventer Maersk også en positiv kontantstrøm på minst én milliard dollar, hvor de tidligere hadde indikert en negativ kontantstrøm på to milliarder dollar