Overtar deler av virksomheten til konkursrammet selskap

Multi Vedlikehold Drift (MVD) ble tatt under konkursbehandling tirsdag 13. februar.

MVD er det største selskapet i konsernet Multi Industrier AS og omsatte for 645 millioner kroner i 2022. Da hadde det 177 ansatte. 

Selskapet ble tatt under konkursbehandling tirsdag 13. februar.

Daglig leder i Brødrene Langset AS og medeier i Langset konsernet, Leif Magne Langset, forteller at de er glade for å kunne være med å sikre arbeidsplasser og muligheten for videre drift i Tysvær: 

- Vi legger opp til å fortsette driften og eventuelt sluttføre pågående prosjekter. Aktiviteten til MVD er en del av kjernevirksomheten i Langset, og med mange nye kompetente medarbeidere får vi et solid løft i bemannings-delen av vår virksomhet. Vi er allerede etablert hos mange av MVDs kunder, og ser frem til å kunne gjennomføre en sømløs overgang. Samtidig gleder vi oss til å bli godt kjent med våre nye kollegaer.

Langset Group er et norsk industrikonsern med veletablerte virksomheter innen maritim-, prosess-, olje og gass-industri. Langset har en lang og omfattende historie med innovasjon, utvikling og vekst siden midten av 80-tallet. 

Hovedkontoret befinner seg i Molde, mens virksomhetene er spredt langs kysten av Norge fra Bergen til Hammerfest. Brødrene Langset AS, et heleiet selskap av Langset Group AS, kjøper nå deler av virksomheten fra konkursboet og tilbyr samtidig arbeid til en stor andel av de som var ansatt i MVD.

Andreas Lindaas Lie blir ny konsernsjef i Langset Group.

Konsernsjef i Langset Group AS, Andreas Lindaas Lie, opplyser om positiv utvikling i konsernet.

- Vi opplever god etterspørsel, sterk vekst og er i ferd med å styrke vår posisjon innen samtlige forretningsområder og i alle våre selskap. Dermed har vi et stort personellbehov innen alle våre disipliner. Vi søker nå etter prosess- og designingeniører, prosjektledere, operatører innen stillas, sveis, industrimekanikere, -malere, -rørleggere i tillegg til ressurser innen logistikk og HMSK. Kjøpet fra MVD er i tråd med vår satsing og vil være en viktig del av Langset.