Byggenummer 453 skal hete «BÖRKUR» og eies av Sildarvinnslan. Illustrasjon: Karstensen Shipyard

Gjennombrudd for Karstensen på Island

Rederiene Samherji Island og Sildarvinnslan har bekreftet ordrer for to identiske trålere på 88 meter fra Karstensen Shipyard.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggenummer 452 får navnet «VILHELM ÞORSTEINSSON» og eies av Samherji Island. Byggenummer 453 skal hete «BÖRKUR» og eies av Sildarvinnslan.
Skrog for begge fartøyene vil bli bygget i nyopprettede Karstensen Shipyard Poland-anlegg i Gdynia.
Samherji Island driver for tiden to pelagiske fartøy på Island, samt flere fisketrålere. Þorsteinn Mar Baldvinsson er konsernsjef i Samherji-konglomeratet, som er involvert i fiskevirksomhet i England, Tyskland, Polen, etc.

Byggenummer 452 får navnet «VILHELM ÞORSTEINSSON» og eies av Samherji Island. Foto: Karstensens Shipyard

Sildarvinnslan driver i dag ytterligere 3 pelagiske fartøyer på Island, samt det største fiskeforedlingsanlegget på Island.

Karstensen Shipyard opplyser i en pressemelding at de er svært fornøyde med kontrakten, som representerer et gjennombrudd på det islandske markedet.
Karstensen Shipyard tilbyr et komplett konsept, hvor alle løsninger er optimalisert og skreddersydd til kundespesifikasjoner og krav. Karstensen er uavhengig av alle leverandører, noe som gjør en slik optimalisering fleksibel.

Fartøyets design, spesifikasjon og arrangement er resultatet av et omfattende og nært samarbeid mellom eiere og verft. Hovedfokus er satt på optimalisering av arbeid, sikkerhet og komfort for mannskapet, optimalisering av fangsthåndterings- og lagringsanlegg og optimalisering av drivstofforbruk.

Hovedmål:

Lengde totalt 88,00 m
Breddeformet 16,60 m
Dybdehelldekk 9,60 m
RSW-tank kapasitet 3400 cum
Sammendrag av hovedutstyr:
Vinsjsystem TBD Kraner og fiskepumper TBD Thrusters 2 x 950 kW / 1 x 1400 kW RSW-anlegg 2 x 1490 kW Vakuum anlegg 3 x 66 kW / 3 x 3500 l tank

 

Ny «VILHELM ÞORSTEINSSON» er planlagt til levering i juni 2020. Ny «BÖRKUR» er planlagt til levering i desember 2020.