Lederintervju: 

Karl-Johan Bakken er CEO i Remøy Shipping.
Karl-Johan Bakken er CEO i Remøy Shipping.

- Jeg begynte i en vekstbransje som mer enn noe annet bidro til å bygge landet

- Jeg har hatt gleden av å se hva motivasjon og et sterkt fellesskap kan resultere i, hva gjelder kreativitet og konkurranseevne. Flate strukturer, tett og åpen dialog fra toppledelse til ytterste del av organisasjonen, kort sagt “den norske modellen”, forteller CEO i Remøy Shipping, Karl-Johan Bakken.

Publisert

Karl-Johan Bakken er CEO i Remøy Shipping, en stilling han har hatt siden 2018. Man kan trygt si at Bakkens karriere i aller høyeste grad har vært maritim - fra han i tidlig ungdomsalder startet med sommerjobb ved skipsverftet i Hjørungavåg der han pusset fiskebåter, og siden et ettårig arbeid ved stålavdelingen til verftet etter fullførte niende klasse. 

- Deretter ventet ett år ved elektroavdelingen etter gymnaset, før det var på tide med Kongens klær før Trondheim og NTH ble neste steg. Da var det naturlig å velge Skipsteknisk avdeling; her ble det fokus på skipsdesign, hydrodynamikk, marint maskineri og annet “snacks”, sier Bakken. 

Ulstein Trading med UT design og et internasjonalt marked innen offshore var i utgangspunktet tenkt som et par år med nyttig erfaring, før planen var å lande på rederisiden. Men, med det interessante miljøet som var og utviklet seg i takt med Ulsteinkonsernet, så ble to år raskt til 14 før det ble for vanskelig å takke nei til en topplederstilling i Farstad Shipping: 

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk