Teknologikonsernet Wärtsilä skal forsyne fiskefartøyet med en Wärtsilä 32-motor, et NOx Reducer (SCR) og en akselgenerator. Foto: Gunnar Larsen

Wärtsilä oppgraderer et norsk fiskefartøy

Målet er å gjøre 12 år gammel fiskefartøy ​«Brennholm» mer effektiv og miljøvennlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Teknologikonsernet Wärtsilä skal oppgradere fiskefartøyet med en Wärtsilä 32-motor, et NOx Reducer (SCR) og en akselgenerator, skriver selskapet i en pressemelding.

Den eksisterende motoren fra en annen leverandør vil bli erstattet av den nye motoren om bord «Brennholm», et 75 meter langt fartøy eid av det norskbaserte selskapet Brennholm AS.

Alt Installasjonen vil skje på Orskov Yard i Danmark i slutten av 2020. Bestillingen med Wärtsilä ble lagt ut i november 2019.

- Drivstoffeffektive motoren vil spare omtrent 13 % i drivstoffkostnadene sammenlignet med fartøyets eksisterende motor. NOx Reducer-system reduserer nitrogenoksidutslipp til atmosfæren med omtrent 51 000 kilo per år. Disse installasjonene vil gjøre det mulig for fartøyet å overholde IMOs Tier III regelverk, skriver selskapet.

Leverer i 2020

Clement Stautland, account manager i Wärtsilä Marine mener det er viktig med høy aktivitet for å være konkurransedyktig i dagens markedsforhold

- Samtidig krever miljøforskrifter sofistikerte utslippsreduserende løsninger, og vi er glade for å kunne oppfylle begge disse kravene, sier Stautland.

Lars Einar Sandtorv, eieren av «Brennholm», ser frem til å få installert topputstyret fra Wärtsilä.

- Vi har samarbeidet tett med Wärtsilä for å utvikle det vi mener er den beste løsningen for å dekke våre behov for driften. Vi takker Wärtsilä for deres gode samarbeid i prosjektfasen, sier Sandtorv. 

Wärtsilä skal etter planen levere utstyret sitt til Orskov Yard i oktober 2020.