Med en slik drone skal det nye cruiseskipet vaskes.

Droner skal vaske verdens største cruiseskip

Verdens største cruiseskip, nybygde «Icon of the Seas», fra Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) er det første skipet i verden som har installert vaskedroner for å revolusjonere og effektivisere rengjøringen.

Publisert Sist oppdatert

Det er KTV Working Drone I Finland, et datterselskap av norske KTV Group, som har fått avtalen med cruiserederiet. Skipet er bygget i Finland og er det nyeste i flåten til rederiet. 

- Dette cruiseskipet har et toppmoderne rengjøringssystem som innlemmer droner. Målet er å minimere risikoen for personell samtidig som renholdet effektiviseres, sier KTV Group-gründer Kennet Nilsen i en pressemelding. 

Han har selv deltatt på mannskapstrening i Spania nylig.

- For et cruiseskip er dette en banebrytende rengjøringsløsning, sier Nilsen videre. 

KTV Gründer Kennet Nilsen med dronen.

Rederiet har lenge ønsket å finne mer effektive og tryggere måter på å utføre ulike rengjøringsoppgaver, og hadde gjennom høsten flere møter med KTV Working Drone i Finland. Til sammen fire vaskedroner tar nå over tildels kompliserte og tidkrevende rengjøring på skipets vinduer og fasader. 

- Tilbakemeldingene på dette banebrytende initiativet har vært overveldende positive. Rederiet er begeistret for resultatene og har en ambisjon om å bruke droner på flere skip, sier Nilsen. 

Og avtalen med verdens største cruiserederi har på ingen måte gått under radaren. 

- Vi er blitt kontaktet av mer tradisjonelle rederier innenfor frakt i etterkant, forteller gründeren.

Dronene gjør at mannskap slipper å utsette seg for tidvis krevende oppgaver. Eiendomsbesittere, både private og statlige, bruker i økende grad vaskedroner blant annet for å minimere bruken av såkalte fasadeklatrere, samt at dronene utfører jobbene enda mer effektivt enn mennesker.