MS «Nordnorge» ble evakuert

Hurtigruteskipet MS «Nordnorge» ble onsdag kveld evakuert i Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

Møre og Romsdal politidistrikt meldte onsdag kveld at Hurtigruteskipet «Nordnorge» mottok en melding inn til skipet som medførte at skipet som lå ved kai i Ålesund ble evakuert.

- Passasjerene er samlet på hotell i sentrum, mens undersøkelser på skipet pågår, het det i den opprinnelige meldingen.

Pressevakt Martin Henriksen uttalte til VG at skipet mottok en anonym telefonsamtale som kunne oppfattes som en trussel, og at de ønsket å være føre var.

- Vi har ingen indikasjoner på at dette er reelt, men som et føre-var-tiltak kontaktet skipet politiet. Politiet vil nå foreta undersøkelser. Gjester og mannskap er tatt av skipet mens dette pågår, sa han.

Skipet lå til kai i Ålesund da meldingen kom.

- Vi har kontroll på skipet og passasjerer er evakuert. Meldingen til skipet er vag, men skaper bekymring, skrev politiet i en oppdatering.

Får seile videre

Klokken 21.20 tvitret politiet i Møre og Romsdal at de har avklart trusselen, og funnet ut at meldingen som ble ringt inn ikke har noe realitet.

- Saken vil bli etterforsket videre, men vi anser det som helt trygt å sende passasjerer tilbake til skipet. De vil forlate havnen straks de er klar, skriver politiet.

Det var 260 passasjerer og et mannskap på 70 personer om bord på skipet. Hendelsen gjør at MS «NordNorge» vil bli forsinket, og dermed måtte kansellere havner videre på ruten, opplyser Hurtigruten.

«Nordnorge» var på vei nordover fra Bergen mot Kirkenes da meldingen kom inn.