Havyard Tomrefjord leverer bygg 85 ”Havila Borg” til Havship III DA

Fredag 20. november er det klart for levering og dåp av Havyard Tomrefjords bygg nr. 85 til rederiet Havship III DA. Skipet, et Havyard 832 CD plattform forsyningsskip skal opereres av Havila Shipping ASA.

Dåpen finner sted ved Havyard Tomrefjord fredag kl. 14:00 med påfølgende overleveringsfest i Ålesund om kvelden. Gudmor blir 10 år gamle Anna Sævik Nærø.
Havila Borg vil etter dåp og levering gå direkte ut i oppdrag.

Havila Borg er det tredje offshorefartøyet som er levert fra Havyard Tomrefjord i år. Verftet har i dag ett nybygg i ordre for levering i slutten av 2010. Det er et egenutviklet Havyard 515 design som er en ny generasjon kystfiskebåt. Havyard Tomrefjord vil spesialisere seg på å bygge fiskefartøy og mindre offshore fartøy framover.

I tillegg til nybyggingsaktiviteten har Havyard Tomrefjord hatt stor suksess med å fylle opp kapasiteten sin på ombyggings- og reparasjonsoppdrag. Verftet har gode anlegg og en dyktig arbeidsstokk som er spesialiserte på å tilby og gjennomføre større og mindre oppdrag effektivt. Verftets flytedokk har kapasitet til å ta skip med lengde opp til 100 meter, bredde på 18 meter og kan løfte inntil 3.500 tonn. Vi har opplevd en stor pågang av kunder som ønsker disse tjenestene utført hos oss og har inntrykk av at de er godt fornøyde med arbeidet som blir utført. I tillegg til selve reparasjons- / ombyggingsjobbene har vi også egne ressurser som kan beregne og konstruere det som trengs for å utføre disse jobbene. Det gjør oss konkurransedyktige og gir oss god kontroll på hele prosessen. Vi tror at dette forretningsområdet skal være med å sikre en god aktivitet på Havyard Tomrefjord også i disse tøffe tidene som vi er inne i nå sier Øyvind Sævik, administrerende direktør på Havyard Tomrefjord.

Skipet er designet av Havyard Design AS i Fosnavåg. Havyard 832 CD er et medium størrelse plattform supply skip som oppfyller de nye kravene markedet vil stille framover. Designet har større kapasiteter enn eksisterende design, har energi-optimalisert dieselelektrisk framdrift og tilfredsstiller miljøkravene til ”Clean Design”.
Dette er det tredje Havyard 832 CD som er levert og det er ytterligere 6 skip under bygging ved forskjellige norske verft.

I tillegg til Havyard 832 CD har Havyard Design AS utviklet flere størrelser ankerhåndteringsfartøy, plattform supply skip, undervanns vedlikeholdsskip, dykkerskip og konstruksjonsfartøy. Det er i dag Havyard designTM av forskjellige typer under bygging på verft i Norge, India, Kina og Singapore.

Hoveddata og spesifikasjoner for Havila Borg

Lengde : 78,60 m
Bredde : 17,60m
Dybde til hoveddekk : 7,70 m
Fart : 15 knop
Dødvekt : 3790 tonn
Dekksareal : 800 m2
Innredning : 23 personer

DEL