Havyard 832 CD forsyningsskip leveres for langtidskontrakt med Maersk

Lørdag 5. desember er det klart for dåp i Bergen av det fjerde Havyard 832 CD forsyningsskipet designet av Havyard Design AS. Skipet er bygd ved Havyard Leirvik AS, har byggenummer 104 og skal hete Havila Herøy. Reder er Havila Shipping Pte. Ltd.

Som alle de foregående Havyard 832 CD skal også Havila Herøy direkte inn i en langtidskontrakt. Maersk Olie og Gas Danmark har hyret skipet inn på en 5 års fast kontrakt med 1 + 1 + 1 års opsjoner. I dagens utfordrende marked, med veldig mange skip som konkurrerer i et presset spot marked, er det en stor styrke for rederiet å ha sikret langsiktig beskjeftigelse for dette nybygget. Kontrakten er også spesiell da det er første gang Maersk Olie og Gas Danmark har signert en fast kontrakt som er lenger enn 1 år. Havila Shipping skal levere ytterligere en Havyard 832 CD i tilsvarende langtidskontrakt til Maersk neste år. Dette viser at Maersk har stor tillit til Havila Shipping som reder og operatør og til Havyard som designer og bygger.
Havila Herøy seiler etter dåpen i Bergen direkte til Esbjerg, som blir base for forsyningstjenestene den skal levere til oljeinstallasjoner på dansk sokkel de neste 5 årene.

Dette er det femte avanserte offshore fartøyet som er levert av Havyard Leirvik i år. Verftet har ytterligere fire skip i ordre, herav det største dykkerskipet i verden, og det siste skipet er for levering i begynnelsen av 2011.

Havila Herøy er designet av Havyard Design AS i Fosnavåg. Havyard 832 CD er et medium størrelse plattform forsyningsskip som oppfyller de nye kravene markedet vil stille framover. Designet har større kapasiteter enn eksisterende design, har energi-optimalisert dieselelektrisk framdrift og tilfredsstiller miljøkravene til ”Clean Design”. Havila Herøy er spesialtilpasset kontrakten for Maersk Olie og Gas Danmark. Det er ytterligere 5 Havyard 832 CD under bygging ved forskjellige norske verft.
I tillegg til Havyard 832 CD har Havyard Design AS utviklet flere størrelser ankerhåndteringsfartøy, plattform forsynings skip, undervanns vedlikeholdsskip, dykkerskip og konstruksjonsfartøy. Det er i dag Havyard designTM av forskjellige typer under bygging på verft i Norge, India, Kina og Singapore.

Hoveddata og spesifikasjoner for Havila Herøy
Lengde : 80,40 m
Bredde : 17,60m
Dybde til hoveddekk : 7,70 m
Fart : 15 knop
Dødvekt : 4000 tonn
Dekksareal : 805 m2
Innredning : 25 personer

Havyard Powertec AS har utført elektroengineeringen til skipet og levert Havyard IASTM integrert alarm og automasjonsanlegg.

Havyard Ship Services AS vil håndtere garantioppfølgingen av skipet og tilby tjenester til skipet i drift gjennom Havyard Life Cycle PortalTM.

DEL