«Havila Capella» var det første av fire nye kystrutefartøy som Tersan Skal levere til Havila Kystruten. Foto: Havila Kystruten
«Havila Capella» var det første av fire nye kystrutefartøy som Tersan Skal levere til Havila Kystruten. Foto: Havila Kystruten

Tapte over en halv milliard i 2022

Til tross for økte inntekter tapte Havila Kystruten mer enn 500 millioner kroner i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet endte med et resultat før skatt på -570 millioner kroner i 2022, mot -78 millioner året før

På den andre siden økte inntektene til selskapet betydelig. Fra 36 millioner kroner i 2021 til 332 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet endte til slutt på -305 millioner kroner.

I en børsmelding mandag kveld skriver selskapet at driftskostnadene fortsatt preges av oppbyggingsfase med betydelige lønns- og driftskostnader knyttet til opplæring og trening av mannskaper før alle skipene kommer i drift, høye LNG-priser og juridiske kostnader i forbindelse med sanksjoner og refinansiering.

I fjerde kvartal i fjor endte selskapets resultat i -237 millioner kroner, sammenlignet med -54 millioner kroner samme kvartal året før.

- Havila Kystruten seilte 4. kvartal med to skip i rute, «Havila Capella» og «Havila Castor». Belegget for perioden bærer fortsatt preg av usikkerhet og kanselleringer fra flere turoperatører, skriver selskapet.

Les også:

havila kystruten