Beste dagrater på 14 år

Mens verden går mot en økonomisk resesjon er virkeligheten en helt annen for offshore-bransjen. Pilene peker oppover og endelig ser det ut som om man kan avblåse offshorekrisen. Det kommer frem i en ny rapport fra Hagland Shipbrokers som har sett på hvordan offshoremarkedet i Nordsjøen oppførte seg i 2022.

Publisert

Da Russland invaderte Ukraina i februar 2022 snudde det opp ned på det europeiske energimarkedet. Europa har måttet gå fra å være avhengig av russisk gass til å bli uavhengig på rekordtid. Energiprisene har steget dramatisk det siste året, samtidig som man sliter med ettervirkningene av pandemien og mangel på leveranser. Dette, i tillegg til store økonomiske stimuleringspakker fra regjeringer og sentralbanker, har ført til en enorm inflasjon og verdensbanken har advart mot en global resesjon i 2023.

- Dette er dårlige nyheter, men ikke for offshoreindustrien, konkluderer Hagland Shipbrokers i sin ferske rapport.

- Oljeselskapenes inntekter er på rekordnivå og de ser nå etter nye muligheter for å øke både produksjonen og deres olje- og gassreserver. Samtidig er det en stor apetitt for fornybar energi og nye og aggressive mål er satt innen offshore vind i 2022 både i EU og andre steder.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

199,-

per måned. Første måned 4,-

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Bedrift

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP