Karl Johan Barstad og Hans Jørgen Fedog kunne fortelle om ny kontrakt til de ansatte ved verftet torsdag.

Storkontrakt til Green Yard Kleven og Marin Teknikk

Green Yard Kleven i Ulsteinvik har inngått en stor kontrakt med det japanske rederiet NTTWEM om å utføre omfattende verftstjenester på et Marin Teknikk-designet kabelskip.

Publisert Sist oppdatert

- Kontrakten gir oss arbeid fra nå og til langt ut i 2024, så dette er gledelige nyheter, og det er deilig å se at vi lykkes med vår strategi sier Hans Jørgen Fedog, daglig leder i Green Yard Kleven i en pressemelding.

Bygger for Japansk telecom selskap

Dette er den største kontrakten i retrofit segmentet som til nå er inngått i Green Yard Kleven. NTTWEM er ett av Japans største selskap.

- Kunden er blitt kjent med oss gjennom blant annet referanser fra tidligere ombygginger vi har utført. Dette viser at vår sterke satsing på retrofit markedet, og fokus på bærekraft, kvalitet og leveringspresisjon har lykkes, sier Karl Johan Barstad, salgssjef for retrofit i Green Yard Kleven.

Samarbeid med Marin Teknikk

Skipet er designet av Marin Teknikk, som også står for design i dette prosjektet. Green Yard Kleven har for tiden også to andre ombyggingsprosjekter gående i samarbeid med Marin Teknikk.

- Det gode samarbeidet mellom Marin Teknikk og Green Yard Kleven gir oss begge ett konkurransefortrinn gjennom muligheten til å utvikle gode løsninger for kunden og en kort og effektiv prosjektperiode, sier Barstad.

- Dette er den første store inngåtte kontrakten med NTT og vi på Maritim Teknikk er beæret for tilliten, sier salgssjef Richard Gjerde. 

Rederiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med mer informasjon om fartøyet. 

Flere anerkjente leverandører fra Norge og Nord-Europa får levere utstyr til den nye kontrakten med utstyrsleveranser til NTTWEM fartøyet.

Representanter fra både Marin Teknikk og rederiet feirer den nye kontrakten.

CEO Svein-Rune Gjerde påpeker at dette er en svært gledelig og viktig kontrakt både for Marin Teknikk og Green Yard Kleven. 

- For Marin Teknikk er denne kontrakten sammen med flere andre prosjekt med på å sikre økt aktivitet. Dette betyr også at vi er i ferd med å ansette flere nye medarbeidere både i Norge og ved våre kontorer i Polen.

Viktig kontrakt for Green Yard Kleven

Kontrakten som er av betydelig størrelse sikrer at store deler av arbeidsstyrken ved verftet vil være engasjert i prosjektet frem til medio 2024, og det åpner også for nyansettelser.

Dette har vært en del av den langsiktige strategien til Green Yard, og drive med både nybygg, ombygginger og resirkulering av skip.

- Det er den sterke skipsbyggerkompetansen de ansatte i Green Yard Kleven har, som gjør det mulig å tilby og vinne slike store kontrakter som denne. Kontrakten er veldig viktig for oss, og gir også stabilitet i lang tid fremover. Vi starter prosjektet umiddelbart, og ser frem til et godt samarbeid med alle involverte parter og ikke minst vår nye kunde NTTWEM, sier Fedog.

Les også:

green yard kleven hans jørgen fedog