Helge Martin Markussen er redaktør i Skipsrevyen. Foto: Gustav Erik Blaalid

Godt nytt år!

Helge Martin Markussen er redaktør i Skipsrevyen. Foto: Gustav Erik Blaalid

Det er bare timer igjen av 2022. Sikkert like greit, tenker nok mange. Som de gjorde om 2020 og 2021.

Vi har hatt noen tøffe år i det siste. Usikre tider, krig og pandemi er det som har preget de store nyhetskanalene. Ispedd en fotballkamp eller en influenser som har fått seg kjæreste.

Men nå skal vi snart bla om på kalenderen vår og foran oss ligger det et blankt nytt år, med et hav av muligheter.

Jeg både tror og håper at vår næring står klar til å ta imot de utfordringene som kommer. Slik de har gjort i alle år.

Nyttårsforsetter er også veldig populært i disse dager. Slutte å røyke, trene mer, slanke seg osv. Personlig har jeg aldri vært noen stor fan av slike lovnader med meg selv. Sikkert fordi jeg innerst inne vet at det kommer til å ryke likevel. Derfor har jeg ofte funnet trøst i en av mine favorittkarakterer fra tegneserieverden: Tommy fra “Tommy og Tigern”.

En optimist er oppe fram til midnatt for å ønske det nye året velkommen. En pessimist er oppe for å forsikre seg om at det gamle året forsvinner

William E. Vaughan (1915 - 1977)

“Nyttårsforsetter? Jeg? Hva er det du påstår? at jeg trenger å forandre meg? Vel, såvidt jeg vet er så er jeg perfekt akkurat sånn som jeg er!

Det er derfor jeg ofte drar frem min egen versjon. Nyttårsfortsett. Fortsett som du stevner gutt, har jeg sagt til meg selv.

Poenget mitt er at endring kan være bra, men den må ikke nødvendigvis komme på nyttårsaften. Det kan like godt komme i april eller september.

2023 blir unektelig et spennende år. Her hjemme skal vi inn i et kommune- og fylkestingsvalg. Det blir spennende å se hvordan det norske folk kommer til å reagere på den politikken Ap og SP har bedrevet siden stortingsvalget i 2021. Skal man tro målinger kommer det til å bli et katastrofevalg for dem begge.

Men vet du? Jeg gleder meg jeg. Jeg tror 2023 kommer til å bli et bra år. Jeg nekter å tro noe annet. Det ville være å gi opp før kampen starter. Det er jeg ikke typen til.

Takk for det gamle, og godt nytt år.