KNM «Maud»

Har fått stor rammeavtale for Forsvaret

GMC er gjennom GMC Yards AS tildelt rammeavtale med Forsvaret om klassing og vedlikehold av Forsvarets logistikkfartøy KNM «Maud».

Rammeavtalen har en varighet på syv år inkludert opsjoner, og har en totalramme på 600 MNOK, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Denne tildelingen er vi veldig stolte av, og samtidig bekrefter den vår posisjon som en handlekraftig og komplett maritim servicepartner som nå også Forsvaret har tillit til kan løse deres behov. Vi ser med glede frem til et strategisk samarbeid med Forsvaret i årene fremover, sier konsernsjef i GMC Thomas A. Vang.

Konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang.

I første omgang skal KNM «Maud» gjennom klassefornyelse: 

- GMC vil ha ansvar for klassing, vedlikehold og andre oppgraderinger på skipet de neste årene, dette gleder vi oss til å ta fatt på, sier Per Ingolf Jøsang, administrerende direktør i GMC Yard.

Rammeavtale

KNM «Maud» er Sjøforsvarets logistikkskip og har en betydelig kapasitet. Fartøyet er det største i Sjøforsvarets flåte. 

Rammeavtalen skal bidra til å styrke Forsvarets operative evne og beredskap gjennom økt kapasitet for vedlikeholds- og oppgraderingstjenester, og tilhørende ingeniørstøtte ved å gi Forsvaret tilgang til slike tjenester i fred, krise, konflikt og krig.

Partene har inngått Rammeavtale for levering av skipstekniske vedlikeholdstjenester, reparasjoner, oppgraderinger og modifikasjoner til KNM «Maud». 

Markering av avtalen med både GMC og Forsvaret til stades.

Rammeavtalen skal muliggjøre gjennomføring av skipsteknisk vedlikehold på fartøyet slik at dette tilfredsstiller krav i henhold til DNV-klasse. Avtalen skal bidra til å opprettholde teknisk tilgjengelighet for KNM «Maud», og er et supplement til Forsvarets interne kapasitet ved egne besetninger og verksteder samt eksisterende rammeavtaler.