Administrerende direktør, og grunnlegger av Navtor, Tor Svanes.
Administrerende direktør, og grunnlegger av Navtor, Tor Svanes.

Navtor fusjonerer med Voyager Worldwide

Navtor og Voyager Worldwide avslører i en pressemelding torsdag at de vil slå seg sammen. Det nye selskapet vil levere produkter og løsninger til omtrent 18 000 fartøy globalt. Transaksjonen forventes avsluttet innen desember 2023.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er kanskje den største dagen i NAVTORs historie, og en stor utvikling for den maritime teknologiindustrien, sier Tor Svanes, administrerende direktør og grunnlegger av NAVTOR. 

- Her er to forskjellige og svært komplementære virksomheter, som begge har bygget pålitelige porteføljer og relasjoner med redere, operatører og ledere over hele verden. Som ett selskap vil vi styrke vår posisjon som en global markedsleder for e-navigasjon, legger han til.

Den kombinerte virksomheten kan skryte av et omfattende nettverk av globale kontorer og representanter som serverer alle shippings nøkkelmarkeder. NAVTORs nåværende integrerte digitale økosystem tilbyr markedsledende løsninger som spenner over e-navigasjon og ytelsesovervåking og styring, inkludert flåtestyringsplattformen, NavFleet og digital karttabell, NavStation med avansert passasjeplanlegging. 

Voyager er anerkjent for sin e-navigasjon, fartøysadministrasjon og kart- og publikasjonsportefølje.

Begge virksomhetene vil fortsette å operere "business as usual", og kunder kan forvente fortsatt støtte på løsninger og tjenestetilbud, inkludert levering av kontraktsforpliktelser. 

Ingenting vil endre seg på kort sikt, og kundene kan forvente samme nivå av service og støtte som før, fra henholdsvis NAVTOR og Voyager Worldwide. Spesielt vil Voyager Worldwide fortsette å støtte kundenes digitaliseringsreise, inkludert de som gradvis skifter fra papir til mer digitale løsninger, samt støtte kunder som fortsatt trenger papirprodukter.

- Sammen med Tor ser jeg dette som en utrolig mulighet, sier Kent Lee, administrerende direktør i Voyager Worldwide. 

- Begge selskapene vil forene Norge og Singapores maritime innovasjonsøkosystemer for å drive maritim innovasjon til nye høyder. Dette representerer en enorm mulighet til å gå etter områder der vi ser et enormt vekstpotensial.