«Frøy Valkyrien»
«Frøy Valkyrien»

Frøy inngår storavtale for digitalisering av flåten

Frøy ASA og Blue Ctrl AS har inngått en avtale for å digitalisere Frøys flåte. Samarbeidet vil styrke effektiviteten, bidra til mer miljøvennlige beslutninger og legge et godt grunnlag for fremtidig vekst for Frøy.

Publisert

Det Ålesundbaserte selskapet Blue Ctrl skal levere datafangst- og skytjenester til hele Frøy sin flåte, og selskapets løsning BLUE BOX vil spille en sentral rolle i innsamling og analyse av operasjonelle data om bord på en automatisert og effektiv måte. Innsikt fra kontinuerlig dataanalyse vil gi Frøy muligheten til å optimalisere driften, redusere miljøpåvirkningen og styrke sin posisjon som en ledende aktør innen bærekraftig havbruk.

– Dette gir verdifull innsikt som vil gi beslutningstakere og mannskapet om bord viktige verktøy for å ta informerte avgjørelser og drive virksomheten i tråd med bærekraftige prinsipper, forteller Kristian Reiten, CIO i Frøy i en pressemelding.

– Vi er svært begeistret over samarbeidet med Blue Ctrl. Dette samarbeidet representerer et viktig skritt mot å nå våre ambisiøse bærekraftsmål. Ved å utnytte potensialet i digitalisering og dataanalyse vil vi kunne redusere støy, optimalisere drift og minimere vår miljøpåvirkning. Det er viktig for både ansatte om bord, og kloden som helhet.Blue Ctrl er en anerkjent aktør innen maritim programvare- og systemutvikling med et sterkt fagmiljø innen automasjon. Selskapet er dedikert til å levere innovative løsninger som møter de stadig skiftende behovene i den maritime industrien.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk