Samtlige korvetter er under selvpålagt restriksjon

Korvetten KNM «Skjold» sendte ut nødmelding etter røykutvikling i maskinen, skrev Forsvarets forum 16. mars. Nå har Sjøforsvaret tatt grep etter hendelse med røykutvikling på korvett.

Publisert

Korvetten var på vei sørover etter å ha deltatt på øvelsen Joint Viking. En redningsskøyte var raskt på stedet og tilgjengelig for å bistå fartøyet, skrev Forsvaret i en pressemelding.

I kjølvannet av røyk-hendelsen i mars har Sjøforsvaret tatt grep.

– Det var et branntilløp på KNM «Skjold». I forbindelse med det har vi etter råd fra Forsvarsmateriell innført selvpålagt restriksjon. Det er gjort noen undersøkelser og funn som vi ønsker å ha mer klarhet i. Per i dag forventer vi at restriksjonen ikke blir langvarig, sier Michel Hayes, talsperson i Sjøforsvaret, til Forsvarets forum.

Hayes legger til at hvis man ønsker å utbedre, må man utbedre gjennom hele klassen. Han kan ikke si nøyaktig når den selvpålagte restriksjonen startet, men opplyser at den gjelder samtlige korvetter. Imidlertid kan han ikke gi ytterligere detaljer om dette, for eksempel om alle korvettene ligger til kai, eller om en eller flere av dem ligger på land.

- "Ingen korvetter er operative". Er det en korrekt beskrivelse av situasjonen? spør Forsvarets Forum.

– Det vil ikke være riktig å si at de ikke er operative. De er under selvpålagt restriksjon, svarer Hayes.