Nesten alle ferjesamband i Møre og Romsdal kan få kutt

Fylkesordfører Line Hatmosø Hoem (Ap) sier det ikke henger sammen med at det er "vanlige folks tur": – Vi kommer ikke til å kjenne igjen fylket vårt.

Publisert

Fylkesordfører Line Hatmosø Hoem (Ap) sier til NRK at ingen i fylket ønsker å gjennomføre forslagene om kutt i nesten alle ferje- og hurtigbåtsambandene i Møre og Romsdal.

– Men vi ser at underfinansieringen vi har hatt over mange år gjør det vanskelig å drifte fergene som vi har gjort. Vi ønsker nå et fergeopprør velkommen igjen, sier hun til NRK.

- Det er vår fylkesvei

Så å si alle fergene i fylket, bortsett fra turistfergen som går i sesong inn til Geiranger, får kutt.

– Møre og Romsdal er et fylke som er avhengig av fergene våre. Det er vår fylkesvei på mange måter. For næringslivet og befolkninga vil dette bety dramatiske endringer, sier fylkesordføreren.

Det som kan gjøre situasjonen verre, er hvis regjeringa vedtar forslaget fra ekspertutvalget.

Utvalget har nemlig foreslått et nytt inntektssystem for fylkeskommunene når elleve fylker skal bli 15, som blant annet gjør Møre og Romsdal og andre fylker til tapere.

Ikke "vanlige folks tur"

Hoem sier de vil jobbe for å få regjeringa til å forstå hvor alvorlig det kan være for fylkene:

– Det ser ut som man favoriserer mer tettbygde strøk og store byer. Det henger ikke sammen med "vanlige folks tur", så vi kommer til å jobbe opp mot våre egne nå.

– Vi kommer ikke til å kjenne igjen fylket vårt i årene som kommer med det som er forelagt nå, sier Hoem.