Statslos på vei om bord. Illustrasjonsfoto: Kystverket
Statslos på vei om bord. Illustrasjonsfoto: Kystverket

Nesten 400 vil bli statslos

- Allerede i grovsorteringen hadde vi 100 godt kvalifiserte ja-kandidater, så vi har hatt et luksusproblem, sier Kurt Haukeberg til Skipsrevyen. Ikke fler enn 12 får tilbud. 

Publisert

- Det var som forventet et høyt søker antall, men det er lenge siden vi har hatt så mange sier losdirektør Erik Freberg Blom i Kystverket til Skipsrevyen om annonsen etter nye statsloser som ble utlyst på nyåret. Da hadde det gått fire år siden sist Kystverket rekrutterte loser. 

Seniorrådgiver Kurt Haukeberg som sitter på søknadsbunken forteller at nå er alle 375 søknader gjennomgått, og de 40 som skal innkalles på intervju vil snart få beskjed. Av disse vil åtte- tolv kandidater få tilbud om jobb. - Allerede i grovsorteringen hadde vi 100 godt kvalifiserte ja-kandidater, så vi har hatt et luksusproblem, sier han, og legger til at de håper å ha avsluttet rekrutteringsprosessen i løpet av mai. 

- Så håper vi på oppstart nærmere vinteren. Det har med lysforhold og trafikken å gjøre. Det er lettere å lære seg lysene når det blir litt mørkere, og mer formålstjenelig å ta inn de nye etter at høysesongen er over i september.