Aktivister fra Greenpeace Norden gikk søndag kveld gått til aksjon mot et tankskip på Mongstad som frakter giftig avfall for Equinor.
Aktivister fra Greenpeace Norden gikk søndag kveld gått til aksjon mot et tankskip på Mongstad som frakter giftig avfall for Equinor.

Greenpeace aksjonerer mot tankskip på Mongstad

Fire aktivister fra Greenpeace Norden gikk søndag kveld gått til aksjon mot et tankskip som frakter giftig avfall for Equinor. Ved hjelp av kraftige magneter og dykkerutstyr forankret aktivistene en liten seilbåt til kjemikalietankskipet «Bothnia» for å hindre det i å forlate Mongstad.

Skipet skal etter planen frakte opptil 9000 tonn giftig oljevann fra Equinor og deres oljeraffineri på Mongstad, til Danmark for dumping. Ifølge Greenpeace mener ledende norske jurister at eksporten bryter med Baselkonvensjonen, som regulerer eksport av farlig avfall.

- Vi krever at Equinor stanser eksporten av giftig oljeavfall til Danmark. Equinor har altfor lenge sendt avfallet sitt til Danmark på ulovlig vis, og fraskrevet seg alt ansvar de har som forurenser. Nå er det på tide at Equinor håndterer dette avfallet selv, og om de ikke greier det, så må de redusere oljeproduksjonen, sier Tale Hammerø Ellingvåg, fagrådgiver i Greenpeace i en pressemelding. 

Politiet griper ikke inn

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk