HYON vil være eier av Hydrogen Fueling System, og ENTEC Evotec vil være en teknologileverandør til HYON knyttet til Sub-Systemet.

ENTEC Evotec entrer hydrogenmarkedet

ENTEC Evotec er valgt som samarbeidspartner og leverandør av håndteringssystem til landbaserte hydrogenstasjoner for den maritime sektoren.

Publisert Sist oppdatert

Entec-selskapet Evotec har signert samarbeidsavtale med hydrogenselskapet HYON. HYON har base i Oslo, samt et avdelingskontor med teknisk avdeling og personell i Ulsteinvik.

Avtalen omhandler studie, design og leveranse der ENTEC Evotec er ansvarlig for et av de fem delsystemene. Alle undersystemene er tett knyttet sammen og ENTEC Evotec skal jobbe som ett integrert team med HYON og de andre deltakerne. Ambisjonen til denne avtalen er basert på er å utvikle et fullt funksjonelt hydrogendrivstoffsystem som tilfredsstiller alle nødvendige kvalitetsstandarder og krav som kan industrialiseres, bringes på markedet og bli den foretrukne løsningen for landbaserte hydrogendrivstoffstasjoner i den maritime sektoren.

HYON vil være eier av Hydrogen Fueling System, og ENTEC Evotec vil være en teknologileverandør til HYON knyttet til Sub-Systemet.

– For å utvikle de beste løsningene, trenger vi de beste samarbeidspartnerne. ENTEC Evotec har mer enn 30 års erfaring med håndteringssystemer og er ledende på sitt felt. Vi er veldig glade for å ha de med på laget og ser frem til samarbeidet, sier Jørn K. Lindtvedt, CEO i HYON.

Med denne kontrakten inntar ENTEC Evotec et nytt og spennende markedsområde, og selskapet ser frem til å ta fatt på denne studien.

Levering av utstyret er planlagt i 2024/2025.

- Vi ser på dette som et viktig bidrag til det grønne skiftet. Vi i ENTEC Evotec er svært stolte av å få være med på å utvikle nye løsninger sammen med aktører som har mye kompetanse på sine fagfelt, sier Geir Henning Kalvatn, salgssjef i ENTEC Evotec i en pressemelding.