- Å sikre denne finansieringen gir en plattform for å gjøre utslippsfri containerfrakt til realitet.

Sikrer midler til hydrogendrevet SeaShuttle-containerskip

SeaShuttle har sikret 150 millioner norske kroner i finansiering fra ENOVA.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjonsprisen fra ENOVA vil muliggjøre et ambisiøst prosjekt om bygging av to hydrogendrevne og fjernstyre autonom-klare containerskip innen 2025.

Ordningen er ledet av Samskip og den marine robotspesialisten Ocean Infinity. Selskapene ser for seg to SeaShuttle-skip som skal operere utslippsfritt mellom Oslofjorden og Rotterdam. Skipene skal være drevet av en 3,2MW hydrogenbrenselcelle.

Samskip/Ocean Infinity-partnerskapet skal dekke både bygging og drift av skipene, i et samarbeid i søken om å fremskynde veien mot nullutslippsvisjonen.

- Samskip er svært stolt over å få ta lederrollen i å være banebrytende for initiativet, som er en del av “å gjøre grønn logistikk enkelt”, sier administrerende direktør i Samskip, Are Gråthen, i en pressemelding.

- Å sikre denne finansieringen gir en plattform for å gjøre utslippsfri containerfrakt til realitet. Sammen vil Samskip og Ocean Infinity også fremskynde planene sine for å fremme autonome skipsteknologier og fjernstyring av skip og lastehåndteringsutstyr. Disse skipene er den første delen av et spennende samarbeid med Ocean Infinity, legger Gråthen til.