Evotec med leveranse av avansert system

Evotec, et selskap i Entec-gruppen, har nylig signert en kontrakt for levering av to komplette LARS-system til Eidesvik Agalas AS sitt nye IMR-fartøy.

Publisert Sist oppdatert

Det er NSK Ship Design i Harstad som har designet det 99,9 meter lange fartøyet, som forventes å bli levert i løpet av 2026. 

Det moderne IMR-fartøyet er utstyrt med en 150 tonns kran, og en stor hangar med elektriske LARS-vinsjer fra Evotec. 

I leveransen inngår også Evotec kontrollsystem med aktiv hiv-kompensering, sidedører, skivearrangement og hangarkraner. Selskapet opplyser at dette sikrer at systemene blir godt integrert som en del av en totalpakke.

- Det er svært gledelig at vi har lyktes med dette prosjektet. Vi har jobbet lenge med både med NSK Ship Design og Eidesvik Agalas AS for å få dette til, jeg vil rette en stor takk til de involverte. Dette er et tydelig eksempel på vår evne til å utvikle nye fremtidsrettede systemer sammen med kundene våre, sier Geir Henning Kalvatn, salgssjef i Evotec.

- Evotec har etablert seg godt i offshore markedet, vi har stor tro på at vi skal sikre flere kontrakten i tiden fremover. Evotec sitt fokus på bærekraftig teknologi, effektive og unike håndteringsløsninger for offshoremarkedet har gitt positive resultater, legger Jogeir Romestrand, CEO i Evotec, til.

Fartøyet skal bygges ved Sefine Shipyard i Tyrkia.

Fra venstre: Hasan Burak Eroğlu fra Sefine, Timur Koloğlu fra Sefine, Geir Henning Kalvatn fra Evotec, Umur Culha fra Oceanist, Hans-Børre Fiskå fra Evotec, Hakan Turan fra Oceanist.