Helge Møgster klar med redningsplan for Dof. Foto: Gustav-Erik Blaalid.
Helge Møgster klar med redningsplan for Dof. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Møgster klar med 200 mill til Dof

Møgster er klar med redningsplan for Dof. Møgster-familiens selskap Laco AS går inn med 200 millioner kroner i frisk kapital til Dof betinget av en refinansiering av Dof Subsea. Aksjekursen stupte på Oslo Børs, i skrivende stund ned 16 %, da nyheten ble kjent. 

Publisert

Som tidligere kjent i Dof ASAs økonomiske rapport for 2. kvartal 2019 opplever gruppen at regelmessig refinansiering har vært utfordrende, heter det i en presssemelding fra selskapet.  

Dof og dets 65 % datterselskap Dof Subsea AS er på dette grunnlaget i prosess for å finne en langsiktig refinansieringsløsning, med en struktur som er på linje med dagens markedsmiljø. En langsiktig løsning vil innebære alle interessenter, inkludert aksjonærer, banker og obligasjonseiere.  

20 MRD kroner i ordrereserve

Dof-konsernet har en ordrereserve på 20 milliarder kroner per 30.06. 2019. Dof Subsea gjør for tiden fremgang i diskusjonen med sine interessenter, inkludert en konstruktiv dialog med nøkkelbanker for å tilpasse bankfasilitetene til dagens markedsmiljø.

Dof Subsea har i dag innkalt et obligasjonseiermøte for å utsette et avdrag i DOFSUB07 grunnet 22. oktober 2019, som nærmere beskrevet i innkallingen. Basert på den nåværende dialogen med interessenter er det beste estimatet at det vil være mulig å komme til enighet om den langsiktige løsningen i løpet av 4. kvartal 2019, men ingen sikkerhet kan gis på dette stadiet.  

Møgster med redningsplan

Dof har for PSV og AHTS virksomheten en konstruktiv dialog med sine viktige banker å justere amortiseringsprofilen og paktstrukturen i bankfinansieringen for å gjenspeile dagens markedsmiljø.

Det heter i pressemeldingen at det er sannsynlig at en langsiktig løsning vil kreve en egenkapitalinjeksjon i Dof og at en betydelig del av den nye egenkapitalen vil bli brukt til å støtte refinansiering av Dof Subsea.

Laco AS, som indirekte er den største aksjonæren i Dof, vil i denne forbindelse forplikte seg til å støtte konsernet med 200 millioner kroner i ny egenkapital, betinget av en tilfredsstillende refinansieringsløsning for konsernet. Styret i Dof vil arbeide for en løsning for egenkapitalinjeksjonen, som tar interessene til alle aksjonærer i betraktning og som i den grad det er tillatt innenfor gjeldende lovbestemmelsers begrensninger behandler alle aksjonærer likt.