DNV GL lanserer «big data»-plattform

Illustrasjonsfoto: Pexels.com

DNV GL lanserer en ny data-plattform – «Veracity» – med mål om å hjelpe den maritime industrien til å øke profitten og utforske nye forretningsmodeller gjennom digitalisering. Plattformen skal hjelpe selskaper å bedre datakvaliteten og kontrollere eierskap, sikkerhet deling og bruk av data.

Det skriver DNV GL i en pressemelding.

DNV GL utvikler plattformen gjennom å samarbeide med flere store industrinavn om data prosjekter, i jakten på blant annet mindre nedetid, økt sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og energieffektivitet. Individuelle datasett kan bli berikes av å bli satt i kontekst med tilsvarende datasett innenfor sin industri som gir mulighet for benchmarking og bedre innsikt og analyse.

– Potensialet for smart bruk av data er enormt innenfor industrien sier administrerende direktør Remi Eriksen. Han legger til at dette bare er starten på en transformasjon av kjernen til det 150 år gamle selskapet.

– DNV GL er allerede en høy ansett forvalter av data fra blant annet skip, kraftnett, solfarmer og helsesektoren. Derfor bygger vi nå en dataplattform i samarbeid med Microsoft Azure og andre ledende selskaper. Vi er ikke ute etter eierskap over data, men å åpne opp, kvalifisere, kombinere og forberede data for analyser og benchmarking, sier Eriksen i meldingen. 

DEL