Selskapet skal levere rensesystem for ballastvann.

Tildelt kontrakt på nybyggene til Ulstein

Kontrakten gjelder rensesystemer for ballastvann (BWTS).

Publisert Sist oppdatert

Ulstein Verft har tildelt Norwegian Greentech en kontrakt for å levere rensesystemer for ballastvann (BWTS) til to konstruksjonsstøttefartøy (CSOV-er) som det norske verftet bygger for Bernhard Schulte Offshore, skriver selskapet i en pressemelding. 

De har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Salgssjef Lars Tore Lynge.

– Vi har levert en rekke BWTS-systemer til Ulstein Verft opp gjennom årene og er derfor godt kjent med kvalitetskravene som stilles til oss. Vi er stolt av å bli valgt til disse to nybyggene, sier Lars-Tore Lynge, salgssjef i Norwegian Greentech.

De to fartøyene, henholdsvis NB320 og NB321, er begge CSOV-er som skal brukes i havvindindustrien. Fartøyene er av ULSTEIN SX222 design. Skipene skal ha et hybrid, batteridrevet fremdriftssystem og klargjøres for metanol som drivstoff for å muliggjøre CO2-nøytral drift. 

Norwegian Greentech skal levere energieffektive ballastvannrensesystemer til de to nybyggene. Selskapet har utviklet en metode som bruker en kombinasjon av UV-lys og filtre. Det kjemikaliefrie systemet har et svært kompakt design som er ideelt for trange motor- eller pumperom. 

– Vi er stolte av teknologien vår og de betydelige miljø- og kostnadsgevinstene den gir til redere. Derfor mener vi systemet vårt passer godt til de mange drivstoffeffektive funksjonene som disse CSOV-ene vil utstyres med, sier Børge Gjelseth, salgs- og markedsdirektør i Norwegian Greentech.

Norwegian Greentech skal produsere ballastvannrensesystemene ved selskapets hovedkontor i Fosnavåg og levere dem til Ulstein Verft.