Brunvoll vant cruisekontrakt

Brunvoll har signert kontrakt med Ulstein Design & Solutions AS om levering av framdrifts og manøvreringssystem til et ekspedisjonscruise fartøy. Systemleveransen fra Brunvoll utgjør en del av kontrakten mellom Ulstein Design & Solutions og China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co., Ltd (CMHI) for en design- og utstyrspakke.

Publisert Sist oppdatert

Utstyrspakken fra Brunvoll består av CP-propellanlegg med girkasse, tunnelthruster, ror, rorstyring, og kontrollsystemer. Fremdriftssystemet er et dobbeltskruet dieselelektrisk system drevet av elektriske motorer.

Baugpropellen er av regulerbar pitch-type, og rorene er konvensjonelle helspaderor med rotary vane styresystem.

Dette er Brunvolls 7. kontrakt med Ulstein Design & Solutions i denne serien med ekspedisjonscruise fartøy. Skipet er sertifisert for polare cruisereiser med isklasse 1A /PC6 og er bygget i henhold til Safe Return to Port.

Fremdriftssystemet fra Brunvoll er designet for å møte de nødvendige klassekravene med forsterkninger i propellere og propellakselarrangement. Det er et robust og pålitelig diesel-elektrisk propellsystem. Brunvoll fremdriftssystemer kan designes for enhver klassenotasjon og til de høyeste isklassekravene.

- Av de seks foregående fartøyene i serien er fem av dem levert, og ett skal leveres i år. «Greg Mortimer» var det første fartøyet i serien og har blitt svært godt mottatt i cruisemarkedet. Brunvoll er stolt over å ha levert fremdrifts- og manøvreringsutstyret til disse fartøyene med ULSTEIN CX103-designet, sier Arnfinn Brautaset, salgssjef i Brunvoll.

Han forklarer videre at systemkonfigurasjonen er ideell for operasjonsprofilen til ekspedisjonscruise fartøy, da et diesel-elektrisk CP fremdriftssystem er en fleksibel og effektiv løsning for skip med et bredt og variert effektbehov under operasjon.

Brunvoll er en stor leverandør til cruisesegmentet og har i tillegg til denne kontrakten pågående leveranser av thrustersystemer hos verft som Fincantieri, Chantiere de l’Atlantique og Meyer Werft. Langsiktige relasjoner med verft og eiere har resultert i flere leveranser, og det er for tiden flere lovende nye prosjekter i diskusjon som omfatter både thrustere og fremdriftssystemer.

Fartøyet er av ULSTEIN CX103 design for skipsrederen Ocean Discoverer Lda, Portugal. Leveransen fra Brunvoll vil bli levert i Q4 2023 og Q2 2024.